Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion



RO: De reo 2 luni plănuiam să fac articolul pentru acest produs, dar mereu găseam să scriu despre altceva. Not anymore!

Atunci când am decis să investesc în produse Paula's Choice, primul produs pe care mi l-am dorit neapărat a fost un exfoliant cu BHA, care să mă ajute cu punctele negre şi cu pustulele cu care mă luptăm la acea vreme. Iată descrierea produsului pe care o gasiti la Paula's Choice pe site:


Skin Perfecting 2% BHA Lotion ExfoliantNormal Skin | Dry Skin | Very Dry Skin | Combination SkinEffectively exfoliate the skin and remarkably diminish blackheads and blemishes with this elegant, lightly moisturizing formula with 2% salicylic acid (BHA). Also contains an exceptional blend of plant oils, antioxidants, anti-irritants, and water-binding agents. 


  • New look, same great formula!
  • Lightweight lotion formula provides hydration and keeps skin silky-soft
  • Exfoliates the skin's surface and inside the pore lining where clogged pores occur
  • pH of 3.4 is optimal for effective exfoliation
  • 100% fragrance and colorant-free
  • Please note: When using a BHA product make sure you use a sunscreen during the day
  • PLEASE NOTE: Those allergic to aspirin (acetylsalicylate) should not use products containing salicylic acid (Beta Hydroxy Acid, or BHA).

    Am mers pe varianta de loţiune, în loc de lichid în principiu din cauza recomandărilor de pe site, la momentul respectiv tenul meu era...cum îl vedeţi în poza din această postare, aşa că am vrut să nu-l agresez mai mult şi am mers pe varianta loţiune.

    Am început s-o folosesc, cred că pe la jumătatea lui Ianuarie 2012 şi am întrerupt folosirea ei pe la jumătatea lui Decembrie, atunci când am pus mâinile pe varianta lichidă, deci în total am folosit-o cam 11 luni. În tot acest timp, nu am vrut să scriu niciun articol despre ea pentru că ştiam că efectele nu vor fi imediate şi am decis atunci că voi scrie despre acest produs după un an de folosire.

    În acea perioadă, cei de la PC tocmai schimbau ambalajele exfoliantelor şi am avut norocul să prind varianta nouă ce vine cu o pompă pentru dozarea produsului, care mi-a uşurat considerabil folosirea. De obicei foloseam o pompă pe faţă şi sub maxilar iar atunci când am oprit folosirea lui pe faţa mai rămăsese cam puţin peste un deget de produs în tub, deci cred că mi-ar mai fi ajuns încă o lună, deci 1 an de folosire în fiecare zi.

    Consistenţa este una de loţiune (duh! :)) ) dar light ce se absoarbe foarte repede fără să lase vreo peliculă în urmă şi are un miros neutru, foarte subtil.

    Cât despre efecte, ce să vă spun, poate în primul rând: nu ştiu cum a rezistat atâţia ani fără el şi sper să nu fiu nevoită să întrerup folosirea exfolianţilor? :D M-a ajutat foarte mult la capitolul pustule şi încă mă ajuta BHA-ul, nu de puţine ori, atunci când simţeam că stă să-mi apară vreun coş urat pe sub piele (le ştiţi voi care, dacă nu, norocoaselor!), stăteam liniştită iar a doua zi deja era mult mai bine, de cele mai multe ori nici nu-mi mai apăreau, se resorb pur şi simplu.

    În rest, după ce mi-am rezolvat problemele cu pustulele, nu am mai avut probleme grave, îmi mai apare câte un coş dar se vindecă mult mai repede, şi semnele dispar repede. Apropo de semne, v-am pus şi o poza comparativă cu stadiul în care e acum zona de sub maxilar comparativ cu poza făcută în vară la articolul Metamorphosis.

    Într-adevăr simţeam şi că-mi hidratează uşor faţa, datorită ingredientelor pe care le conţine pe lângă acidul salicilic iar pielea se simte fină şi netedă după aplicarea lui. Ah, şi nu mi s-a părut că mi-o lasă lipicioasă.

    Şi-am ajuns probabil la punctul de interes, cum s-a descurcat cu punctele negre: s-a descurcat ceva, parcă s-au mai rărit uşor, oricum arăta mult mai bine, atunci când dau cu degetul pe nas nu se mai simt la suprafaţă cum era în trecut, când numai un scrub "sănătos" m-ar fi scăpat de senzaţia aia. Apropo de scrub, de când am început să folosesc exfolianţi chimici nu am mai simţit nevoia de exfoliere mecanică şi nici n-o mai practic decât rar, folosesc numai lavetele de microfibră pentru a îndepărtă cleanser-ul de pe faţa şi atât.

    Deci, nu, nu m-a scăpat de punctele negre, aşa cum visam, încă mai am de munca cu ele, din câte am înţeles, este şi din cauza că loţiunea este mai blândă, la un pH mai mare decât lichidul deci şi efectele se văd mai greu. Porii dilataţi însă parcă sunt mai curăţi (tot aici aveţi o poza cu ei) şi arăta mai bine decât acum un an, asta e sigur.

    Per ansamblu, nu regret că am cumpărat-o cred că mi s-a potrivit în momentul acela, nu cred că ar fi rezistat tenul meu la cel lichid (pe care încă nu îl pot folosi în fiecare zi dimineaţa şi apoi Retin-A seara) dar o dată ce s-a schimbat tenul meu, am simţit că îmi doresc rezultate mai bune, mai repede.

    Deşi preţul poate părea destul de mare pentru bugete mai mici, fiind foarte spornic, investiţia se amortizează în timp, nu veţi avea nevoie decât de un tub pe an, dacă nu îl aplicaţi şi pe porţiuni mai mari (piept, spate etc.).


    Produs Paula's Choice Skin Perfecting 2%BHA Lotion
    Adresabilitate
    ten uscat / foarte uscat / normal / mixt
    Textură and miros o loÅ£iune uÅŸoară; miros subtil
    Cantitate
    100 ml 
    Expiră  12 luni de la deschidere
    Ingrediente 
    Aqua, Cetearyl Alcohol (thickener), Squalane (emollient), Glycerin (skin-identical ingredient), C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (thickeners), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier), Epilobium Angustifolium (Willowherb) Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritant), Camellia Oleifera (Green Tea) Extract (antioxidant), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (antioxidant plant oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (non-volatile plant oil), Beta Glucan (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Panthenol (water-binding agent), Bisabolol (anti-irritant), Xanthan Gum (thickener), Sodium Citrate (pH adjuster), Butylene Glycol (slip agent), Acacia Senegal Gum, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum (thickeners), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexyglycerin (skin conditioning agent), Phenoxyethanol, Sodium Benzoate (preservatives).
     Rezumat

    + este spornic, 100 ml ajung pt 1 an
    + lasă pielea foarte fină
    + conţine ingrediente hidratante
     + ajuta în prevenirea ÅŸi vindecarea rapidă a pustulelor
    - fiind mai blând, rezultatele se văd mai greu decât în cazul variantei lichide


     Unde cumpar http://www.paulaschoice-eu.com/ sau de la partenerii Paula's Choice
     PreÈ›  25.52 euro (pentru Romania)
    Rating:





    Julie

    Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
    Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

    8 comments:

    1. Cand vine vorba de exfolianti chimici si eu am aceeasi intrebare: oare cum am trait atat fara ei ;)). Eu folosesc 2 % BHA lichid si imi place extrem de mult si as vrea sa imi mai iau si AHA pentru petele de la soare insa nu stiu ce sa aleg.

      ReplyDelete
    2. Eu la inceput am folosit 1 an varianta gel de BHA si nici un efect.Apoi am luat varianta lichid si aici catastrofa, mi-a lasat o iritatie de toata frumusetea in zona T de care inca nu am reusit sa scap.In schimb mi-a luat AHA de la Derma E si acesta este excelent.

      ReplyDelete
    3. Din ce in ce mai bine arata pielea ta! :)
      Si mie mi-a placut mult lotiunea, acum am gelul cu 1% si ma impac cu el, as incerca pe viitor lotiunea cu 1% doar sa vad cum e. Varianta cu 1% o tolerez zilnic, pe cea cu 2% o puteam aplica doar la 2 zile...

      Oricum, mare minune e BHA-ul, ma bucur ca a intrat in vietile noastre!! :D

      ReplyDelete
    4. @AlinaGav. inca nu ma impac asa de bine cu el cum mi-as dori, poate cand mai cresc temperaturile ne mai imprietenim si noi, e ok, dar ma enerveaza ca nu-l pot folosi in fiecare zi, in tandem cu retin-A-ul. :( La capitolul AHA poti incerca ori crema de corp cu 10% AHA sau ca sa folosesti mai des poti incerca 5% AHA din gama Resist (fenomenal) sau o varianta mai ieftina ar fi produsul de la Derma E, de pe iHerb. Pup :*

      ReplyDelete
    5. @Stefania ai folosit cumva lichidul in fiecare zi? E posibil sa fii fost aplicat prea des, poate daca-l aplici mai rar sau, e posibil ca tenul tau sa nu tolereze pH-ul scazut. Ma bucur atunci ca te intelegi bine cu Derma E, ma tenteaza si pe mine rau de tot, dar inca trag de AHA 10% al meu de la PC, dupa cred ca merg pe Derma E. Pup :*

      ReplyDelete
    6. @Georgiana adica tu ai avut rezultatele alea atat de bune folosind-o doar o data la 2 zile? I'm jealous >:P Si eu ma bucur tare mult ca l-am descoperit, chiar si daca mai tarziu. Pup :*

      ReplyDelete
    7. Eu am vrut sa iti spun si cand ne-am vazut ca pielea ta arata foarte bine! Deci merita, luna asta dau si eu inca o comanda. Numai ca eu imi voi lua 1% bha gel, ca pe acela il tolerez.

      ReplyDelete
    8. Subscriu, nici eu nu stiu cum am rezistat fara exfolianti...

      ReplyDelete

    Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

    Instagram