Demachiere cu L'Oreal


RO: Astăzi vreau să vă vorbesc despre două produse destinate demachierii, marca L’Oreal. Dacă despre unul dintre ele s-au scris multe până acum, despre celălalt nu s-a scris nimic, din câte ÅŸtiu însă nici nu este un produs disponibil în Å£ară.


Sublime Soft Micellar Cleansing Water

Primul produs este consacrata loÅ£iune micelară pe care mi-am dorit-o instant ce am citit articolele de pe blogurile străine, fiind adesea comparată cu celebra Bioderma Sensibio H2O. Åži eu sunt fană declarată a loÅ£iunii micelare Bioderma iar de când am încercat-o a fost mai mereu prezentă în rutina mea de îngrijire deci am fost curioasă dacă ÅŸi lotiunea L’Oreal se ridică la nivelul anterioarei.

LoÅ£iunea micelară vine într-o sticlă de plastic paralelipipedică pe care o prefer faţă de cea a loÅ£iunii Bioderma pentru că este mai compactă ÅŸi ocupă mai puÅ£in loc, iar o sticlă conÅ£ine 200 ml ÅŸi este singura variantă disponibilă. Ca textură, este identică, lichidă ÅŸi nu are miros. AÅŸ menÅ£iona că orificiul ce dozează produsul este parcă uÅŸor cam mare ÅŸi tinde să curgă destul de mult produs dintr-o dată, lucru de care am observat că s-au plâns alte blogger-iÅ£e.

Unul dintre aspectele care m-au făcut să-mi doresc acest produs a fost lista de ingrediente: scurtă şi curată.

Folosind-o câteva luni bune, cel puţin în cazul demachierii tenului eu nu am observat nicio diferenţa faţă de Sensibio. Este blândă şi eficientă, nu trebuie să freci, dizolvă machiajul fără probleme însă, să ştiţi că nici eu nu folosesc fonduri de ten ce se demachiază greu cum ar fi Estee Lauder Double Wear sau Revlon Colorstay pentru ten mixt/gras. Am folosit-o atât seara, pentru îndepărtarea machiajului sau pentru curăţarea ultimelor urme de machiaj după ce mă spălam pe faţă, cât şi dimineaţa pentru curăţarea feţei.

ÃŽn ceea ce priveÅŸte demachierea ochilor, până recent nu o încercasem pentru că nu ar fi avut nicio ÅŸansă în faţă lui Maybelline The Rocket Waterproof. Dar de când s-au dus căldurile, am schimbat ÅŸi eu rimelul, am luat unul normal ÅŸi aÅŸa am avut ocazia s-o încerc. Vreau să vă spun că s-a descurcat foarte bine, ba chiar am testat-o în paralel cu Sensibio, un ochi l-am demachiat cu L'Oreal, unul cu Bioderma ÅŸi nu am observat nicio diferenţă între cele două.

Sunt foarte mulÅ£umită de această loÅ£iune micelară ÅŸi sigur o voi mai achiziÅ£iona în viitor.




Eclat Sublime Huile Demaquillante

Iar acum să trecem la cea mai recentă pasiune a mea în ceea ce priveşte produse încercate: uleiul demachiant Eclat Sublime pe care l-am cumpărat din Franţa.

Uleiurile demachiante nu mai sunt o noutate, ba chiar au devenit destul de populare şi astfel, acum găseşti alternative mai ieftine sau mai scumpe. Sunt blânde, emoliente şi în acelaşi timp eficiente la îndepărtarea celor mai rezistente produse. Eu am simţit nevoia unui astfel de demachiant atunci când am trecut la rimel waterproof (da, iar am adus vorba de The Rocket :D) şi iniţial am folosit un amestec de uleiuri făcut de mine: sâmburi de struguri, jojoba şi migdale dulci. Dar atunci când mi-au căzut ochii peste acest demachiant în Monoprix în Franţa, nu m-am putut abţine să nu-l iau.

Ambalajul este foarte asemănător cu cel al lotiunii micelare, doar că produsul se dozează cu ajutorul unei pompe. O sticlă conţine 150 ml iar uleiul are un miros uşor citric, uşor floral dar nu foarte puternic şi nu mi s-a părut deranjant.

În ceea ce priveşte ingredientele, să ştiţi că demachiantul acesta este pe bază de ulei mineral, are parfum dar nu m-a deranjat având în vedere că îl ţin un minut şi apoi îl clătesc.

Şi cred că ar trebui să va povestesc cum îl folosesc:

  1. pun în palmă vreo 2-3 pompe ÅŸi apoi masez uleiul pe ten pentru a-l distribui peste tot ÅŸi pentru  a dizolva machiajul, mai folosesc o pompă pentru ochi ÅŸi tot cu degetele îl întind la ochi ÅŸi insist la gene
  2. după ce masez cam 30 secunde, mă ud pe mâini şi masez din nou până ce uleiul de pe ten se transformă într-o spumă albă
  3. în final îl îndepărtez cu o lavetă de microfibră udă

Sunt foarte mulţumită de ulei, mi se pare că demachierea a devenit mult mai uşoară şi nu mă mai îngrozeşte gândul că trebuie să mă demachiez. În plus, chiar îmi place senzaţia de pe ten atunci când îl folosesc, deşi este un ulei nu îl simt greu.

Este atât de eficient încât reuşeşte să îndepărteze fără probleme rimelul waterproof şi s-a descurcat admirabil şi cu tuşul waterproof MUFE Aqua Liner, pe care am avut ocazia să-l port la ochi într-o zi. Şi încă o bilă albă pentru că nu mi-a creat absolut nicio neplăcere, niciun coş, nicio iritatie şi nici nu mă ustură ochii când îl folosesc.

ÃŽnsă, ÅŸi acest produs are un minus, destul de mic: prin metodă mea, inevitabil ajunge ulei ÅŸi în ochi ÅŸi creează o pelicula care îţi înceÅ£oÅŸează privirea  ÅŸi e mai greu să nimereÅŸti lucrurile dar pe mine nu m-a deranjat prea mult acest lucru. SenzaÅ£ia dispare imediat ce îndepărtaÅ£i uleiul.

Per ansamblu, îmi place la nebunie să mă demachiez cu acest ulei, da o senzaţie atât de plăcută atunci când îţi masezi faţă şi, deşi poate nu v-aţi gândi, mie mi se pare că senzaţie pe ten este mai plăcută decât în cazul demachiantelor clasice, pe care eu nu le mai folosesc de aproape 3 ani şi pe care nu le mai suport.

Din păcate, în România nu este disponibilă gama Eclat Sublime, din care face parte ÅŸi uleiul (apropo, am văzut că în Anglia, de exemplu, loÅ£iunea micelară ÅŸi uleiul sunt în aceeaÅŸi gama, Skin Perfection, dar în FranÅ£a fac parte din game diferite, Eclat Sublime, respectiv Absolue Douceur), aÅŸa că eu, cel puÅ£in momentan, mă folosesc de fiecare ocazie pentru a pune mâna pe el. Sper ca în viitor să ajungă ÅŸi la noi ÅŸi sper să apară tot mai multe uleiuri demachiante. Pe mine m-a cucerit acest tip de demachiant.




Produsul
Sublime Soft Micellar Cleansing Water
Eclat Sublime Huile Demaquillante
Ingrediente
Aqua, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, polyaminopropyl biguanide.
Paraffinium Liquidium (Mineral Oil), Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Isohexadecane, Peg-20 Glyceryl, Triisostearate, Aqua/Water, Tocopheryl, Acetate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance.
Cantitate
200 ml
150 ml
Valabilitate
6 luni de la deschidere
6 luni de la deschidere
Adresabilitate
toate tipurile de ten
toate tipurile de ten
Miros si textura
lichid, incolor, inodor
ulei usor galbui, miros citric-floral
Rezumat
+ blanda cu tenul
 + demachiaza eficient dar nu si produse rezistenta la apa
+ mai accesibila ca pret decat Bioderma Sensibio H2O
- orificiul de dozare usor cam mare
+ bland cu tenul
+ demachiaza eficient inclusiv produsele rezistenta la apa
- daca intra in ochi lasa o pelicula ce incetoseaza privirea

Rating

Voi ce demachiante preferaţi? Aţi folosit unul dintre cele două prezentate?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Ce poftă mi-ai făcut cu uleiul ăsta. Pare de vis să te demachiezi cu el :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. este si...imi pare rau ca ti-am facut pofta :(

      Delete
  2. Am trecut uleiul pe wishlist! Nu stiu ce sanse am sa-l obtin dar pare senzational! :)

    ReplyDelete
  3. As incerca cu drag acest ulei, pleaca o prietena in Franta in decembrie si poate o rog sa mi-l ia. Cat costa?
    Lotiunea e buna, insa imi pare mai eficienta Sensibio. Nu cu mult, insa demachierea ochilor e mai rapida in cazul ei si e si ceva mai spornica, poate din cauza orificiului mare de dozare al lui Sublime Soft.

    ReplyDelete
  4. Apreciez articolul, se vede ca ai muncit la el. Daca as putea tolera ulei in zona ochilor, cred ca as suspina dupa produsul asta.

    ReplyDelete
  5. Mineral oil, doamna? Tu care esti atat de atenta la ingrediente? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doamna, eu n-am nimic impotriva lui si nu are ce sa-mi faca atata timp cat sta maxim 2 minute pe ten. Am mentionat pentru cele care au ceva impotriva lui :P

      Delete
  6. Lotiunea micelara isi asteapta cuminte randul pana o termin pe cea pe care o am acum, de la Mixa. Dar descriere uleiului demachiant suna minunat... sper sa il gasesc in Cehia ca prea m-ai facut curioasa sa il incerc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cel mai usor ar fi sa accesezi site-ul L'Oreal cehesc si sa-l cauti intai acolo, asa afli sigur daca il au sau nu.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram