Campanie de testare a alunitelor la Via Sport pe 9 si 15 August


RO: Cel mai probabil stiti deja ca militez pentru aplicarea protectiei solare, de fapt, chiar in timp ce scriu, pe terasa, am facut pauza, am luat crema cu SPF50 si am reaplicat-o. Macar din motive estetice, daca nu si din motive de sanatate.

Dar astazi am sa va vorbesc despre sanatate si despre o campanie foarte buna initiata de de FederaÅ£ia AsociaÅ£iilor Bolnavilor de Cancer È™i Societatea Română de Cancer. Campania se numeste se numeste "Un viitor fara pata" si are ca obiectiv principal informarea si educarea publicului tanar cu privire la riscurile melanomului malign È™i importanÈ›a comportamentului preventiv.

Melanomul cutanat este cea mai periculoasa forma de cancer cutanat iar in stadiile avansate, 75% dintre persoanele cu melanom metastatic isi pierd viata in primul an dupa diagnostic. Totusi, depistat in stare incipienta si tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat in 98% dintre cazuri.

Campania porneste si in acest an ca raspuns la situatia statistica ingrijoratoare din Romania ce indica necesitatea programelor de preventie si educatie cu privire la melanom. Principalul obiectiv al campaniei este cresterea ratei de diagnosticare precoce a melanomului malign in randul populatiei din Romania. Astfel, pe durata verii, campania va cuprinde activitati menite sa faciliteze accesul la educatie privind melanomul. In plus, site-ul www.info-melanom.ro este o resursa constanta de informare pe care populatia o poate accesa. 
„Datele oficiale privind incidenta melanomului malign arata ca, in lipsa unor programe ample si constante de educare pentru preventie, incepand de la cele mai mici varste, precum si in randul tinerilor si adultilor, incidenta melanomului malign creste. Vrem sa ne adresam in special tinerilor, persoanele cele mai afectate de melanom. In perioada iulie - septembrie vom organiza actiuni speciale in cadrul evenimentelor sportive care se vor desfasura in aer liber in Bucuresti, dar si sesiuni de testare in tara, prin care vom incerca sa ii invatam pe tineri sa recunoasca din timp semnele melanomului si sa mearga la medic”, a declarat Cezar Irimia, PreÈ™edintele FederaÈ›iei AsociaÈ›iilor Bolnavilor de Cancer

Asadar, aveti grija cum va expuneti la soare, aplicati protectie solara si verificati-va alunitele. Iar daca sunteti in Bucuresti, puteti merge sambata aceasta, 9 august, si sambata viitoare, 15 august la Via Sport, la cortul "Un viitor fara pata" unde o echipa medicala va testa alunitele.

Sambata aceasta nu pot ajunge, dar cu siguranta voi fi acolo pe 15. Cine mai vine cu mine?


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

No comments:

Post a Comment

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram